Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑ.Λ. Βέροιας στο 1ο Μαθητικό Θεολογικό Συνέδριο


Στο 1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ» με θέμα: «Η θρησκευτική Παράδοση, ο τόπος μου και εγώ», που διοργάνωσε το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μ. Ανδρόνικος», συμμετείχε το 1ο ΕΠΑ.Λ. ΒΕΡΟΙΑΣ, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.
Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας με θέμα τη λειτουργία μιας  εικονικής επιχείρησης τουριστικής αξιοποίησης των θρησκευτικών μνημείων της Βέροιας,  δύο μέλη της ομάδας παρουσίασαν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των θρησκευτικών μνημείων της πόλης μας, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια. Η εργασία εξέπληξε ευχάριστα την οργανωτική επιτροπή λόγω της πρωτοτυπίας της, καθώς δίνει μια άλλη διάσταση στο θέμα, τον θρησκευτικό τουρισμό.
Στο συνέδριο συμμετείχαν 12 μαθητές/τριες του σχολείου μας, από τα τμήματα Εμπορίας και Διαφήμισης και Υπαλλήλων Διοίκησης της Β΄ τάξης, συνοδευόμενοι από τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Γεωργιάδου Μαρία, κ. Καραφουλίδου Ελπινίκη και κ. Πιπερίδου Κυριακή, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων μαθητών, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ανερχόταν σε 750 και των εκπαιδευτικών σε σχεδόν 100.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου