Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Το σιτάρι και το ψωμί στη λατρεία: μια διαθεματική, βιωματική δράση


                  

   Το σιτάρι και το ψωμί είναι θεμελιώδη αγαθά της ελληνικής διατροφής, που συνοδεύουν κάθε στιγμή της ζωής από τη γέννηση έως το θάνατο.

Την  ιερή σημασία του ψωμιού, που σφραγίζεται για να προσφερθεί στο ναό, ώστε να γίνει σώμα Χριστού, το συμβολισμό της σφραγίδας του Πρόσφορου και του Άρτου της Αρτοκλασίας, τα έθιμα της Βαρβάρας και της Φανουρόπιτας και τις σχετικές παραδόσεις είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές που συμμετείχαν στη διαθεματική και βιωματική δράση, στο Eργαστήριο Tεχνολογίας Tροφίμων του Ε.Κ. Βέροιας.
   Οι μαθητές/τριες των τμημάτων ΒΓ2, ΓΤΡ,  μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Βέροιας και μαθητές/τριες του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Βέροιας, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Βασιλειάδου Αικατερίνης, Γεωπόνου, κ. Γεωργιάδου Μαρίας, Θεολόγου και κ. Μητροσούδη Γεωργίου, Τεχνολόγου Γεωπονίας, παρασκεύασαν συνεργατικά Άρτους, Βαρβάρα και Φανουρόπιτα προσθέτοντας στις συνταγές μεράκι και αγάπη και γνώρισαν, μέσα από την ξεχωριστή αυτή εμπειρία, στοιχεία της ορθόδοξης λατρείας.

 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου